TilbageKold Kartoffelsuppe
Ingredienser
- 1 fintsnittet porre
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk olivenolie
- 250 g kartofler (nye)
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 100 g rygeost
- 1 tsk stærk sennep
- 1 bdt radiser (til pynt)
- 1 bdt purløg (til pynt)
- salt, peber
Instruktioner
- Skrab kartoflerne og skær dem i tern.
- Steg porre og hvidløg bløde i olien, og vend derefter kartoflerne i.
- Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca 20 minutter.
- Blend suppen med rygeost og si den over i en skål.
- Smag til med salt og peber og lad suppen blive kold.
- Når suppen er HELT kold, smag den til med sennep og evt. med mere salt og peber.
- Server suppen med meget fintsnittede radiser og finthakket purløg i små sk