Tilbage

Kold Kartoffelsuppe

Ingredienser

  • 1 fintsnittet porre
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk olivenolie
  • 250 g kartofler (nye)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g rygeost
  • 1 tsk stærk sennep
  • 1 bdt radiser (til pynt)
  • 1 bdt purløg (til pynt)
  • salt, peber

Instruktioner

  1. Skrab kartoflerne og skær dem i tern.
  2. Steg porre og hvidløg bløde i olien, og vend derefter kartoflerne i.
  3. Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca 20 minutter.
  4. Blend suppen med rygeost og si den over i en skål.
  5. Smag til med salt og peber og lad suppen blive kold.
  6. Når suppen er HELT kold, smag den til med sennep og evt. med mere salt og peber.
  7. Server suppen med meget fintsnittede radiser og finthakket purløg i små sk