Tilbage
Sydafrikansk Brød

Sydafrikansk Brød

1 stk
---med kerner og frø

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 1/2 dl vand
  • 3 tsk honning
  • 250 g grahamsmel
  • 200 g durummel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sesmfrø
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 3 spsk hørfrø
  • 3 spsk hakkede nødder

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt grahamsmel, honning, kerner og nødder og lad det stå i 30 min.
  2. Tilsæt durummelet, men hold lidt tilbage; ælt og tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret.
  3. Dejen skal dog være noget fugtig.
  4. Kom dejen i en smurt bageform, og dæk med film, så den er lufttæt.
  5. Lad dejen hæve i 1 time.
  6. Sæt brødet i ovnen ved 200° i 20 minutter. Vend brødet ud af formen, og bag det yderliger 10-15 min.
  7. Lad brødet afkøle på en bagerist.