Tilbage

Tyrkisk Sesambrød

12 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 kg hvedemel
  • 1 dl yougurt,1 æg, 1spsk olie (til pensling)

Instruktioner

  1. Rør gær, vand, honning,salt, æg og olie sammen med håndmikser.
  2. Tilsæt sesam, samt det meste af melet.
  3. Dæk dejen med et klæde og lad det hæve i 30 minutter.
  4. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der formes til flade brød, ca 1 cm. tykke.
  5. Læg dem på bagepapir, og efterhæv dem i 10 minutter.
  6. Pisk yogurt, æg og olie sammen.
  7. Tryk fordybninger i brødene med fingrene og fordel æggemassen i hvert "hul"
  8. Drys med sesamfrø.
  9. Sæt brødene i en kold ovn, midt i. Tænd for ovnen, 225°, og bag brødene i 20 Minutter.