Tilbage
Jøddisk Sabbatbrød
Jøddisk Sabbatbrød
Jøddisk Sabbatbrød

Jøddisk Sabbatbrød

1 stk
Endnu et rigtigt godt brød, som jeg kun kan anbefale!

Ingredienser

  • 3 1/2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 æg
  • reven skal af 1 citron
  • 750 g hvedemel
  • æg til pensling

Instruktioner

Vandet hældes i en skål og gæren smuldres deri.
Salt, sukker, æg,citronskal og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med med lidt mel, og dejen lægges i med et viskestykke over.
Hæver 1 time et lunt sted (ca dobbelt størrelse).
----------------------------------------------
Dejen slås ned og deles i 2/3 og 1/3.
Stykkerne deles hver i 3 stykker, der trilles til pølser.
De 3 lange pølser skal være 60 cm og de 3 korte 40 cm.
De 3 lange stykker lægges ved siden af hinandenpå bordet og flettes.
Endestykkerne trykkes fast sammen og foldes ind under brødet.
De 3 korte stykker flettes på samme måde og lægges oven på den anden fletning.

En plade dækkes med bagepapir og brødet lægges herpå og pensles med æg.
Efterhæver ca 30 minutter på et lunt sted.

Pensles atter med æg.
Kommes i en 200° varm ovn, hvori der er sat et ildfast skål med vand i bunden af ovnen.
Bag brødet 25 minutter, og afkøl på en bagerist