Tilbage
Kartoffelboller
Kartoffelboller

Kartoffelboller

10 stk
Disse boller stammer fra Mallorca, hvor de så sødes lidt mere.
På Spansk kaldes de "Coca de Patatas".

Ingredienser

  • 225 g kogte kartofler
  • 15 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 500 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 sammenpisket æg

Instruktioner

Rør gæren ud i den lukne mælk og rør det sammen med kartoflerne som er let moste.
Smuldr smør sammen med mel og rør kartffelmosen i blandingen med sukker og æg.
Ælt det hele sammen og tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for blød.
Lad dejen hæve ca. 1 time.

Kom dejen på bageplade med 2 spiseskeer- ca 10 stk.
Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse.
Bag bollerne i en 200° varm ovn 15-20 minutter til de er gyldne.

Søde kartofler er gode i kartoffel-bollerne, der dog også er fine med almindelig kartofler