Kartoffelboller
Disse boller stammer fra Mallorca, hvor de så sødes lidt mere.
På Spansk kaldes de "Coca de Patatas".
Ingredienser
- 225 g kogte kartofler
- 15 g gær
- 1½ dl mælk
- 500 g hvedemel
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 1 sammenpisket æg
Instruktioner
Rør gæren ud i den lukne mælk og rør det sammen med kartoflerne som er let moste.
Smuldr smør sammen med mel og rør kartffelmosen i blandingen med sukker og æg.
Ælt det hele sammen og tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for blød.
Lad dejen hæve ca. 1 time.
Kom dejen på bageplade med 2 spiseskeer- ca 10 stk.
Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse.
Bag bollerne i en 200° varm ovn 15-20 minutter til de er gyldne.
Søde kartofler er gode i kartoffel-bollerne, der dog også er fine med almindelig kartofler