Tilbage
Græskarkerneboller

Græskarkerneboller

15 stk
Meget lækre!

Ingredienser

  • 50 g gær
  • ½ dl lunken vand
  • 100 g smeltet smør
  • 1½ dl koldt vand
  • 2 æg (sammenpisket)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brun farin
  • 1 tsk sirup
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl finthakkede græskarkerner
  • ca ½ kg hvedemel
  • 1 æg til pensling

Instruktioner

  1. Smuldr gæren og udrør det i det lunkne vand.
  2. Kom det smeltede smør og det kolde vand i gærblandingen.
  3. Tilsæt æg, salt, farin, sirup, grahamsmel, græskarkerner og hvedemel.
  4. Ælt dejen (nemmest i røremaskinen), så det lige slipper fingrene.
  5. Lad det hæve til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.
  6. Ælt dejen igennem og tilsæt evt. mere mel.
  7. Form til 16 boller, læg på bageplade, og efterhæv dem 30 minutter.
  8. Pensl med sammenpisket æg.
  9. Bollerne bages i ovnen ved 200° i 12-15 minutter.
  10. Afkøl på en rist