TilbageGræskarkerneboller
Meget lækre!
Ingredienser
- 50 g gær
- ½ dl lunken vand
- 100 g smeltet smør
- 1½ dl koldt vand
- 2 æg (sammenpisket)
- 1 tsk salt
- 2 tsk brun farin
- 1 tsk sirup
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl finthakkede græskarkerner
- ca ½ kg hvedemel
- 1 æg til pensling
Instruktioner
- Smuldr gæren og udrør det i det lunkne vand.
- Kom det smeltede smør og det kolde vand i gærblandingen.
- Tilsæt æg, salt, farin, sirup, grahamsmel, græskarkerner og hvedemel.
- Ælt dejen (nemmest i røremaskinen), så det lige slipper fingrene.
- Lad det hæve til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.
- Ælt dejen igennem og tilsæt evt. mere mel.
- Form til 16 boller, læg på bageplade, og efterhæv dem 30 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg.
- Bollerne bages i ovnen ved 200° i 12-15 minutter.
- Afkøl på en rist