Kartoffelpiroger
Kartoffelpirogerne er ikke fryse-egnet, men de kan holde sig 3 dage på køl....
Ingredienser
- Dej til 4 store piroger:
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 2 spsk olie
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 400 g hvedmel
- Fyld til 4 piroger:
- 400 g kogte kartofler
- 400 g fetaost
- 2 æg
- 1/2 tsk paprika
- 2 spsk klippet purløg
- salt, peber
- æg til pensling
Instruktioner
- Gæren udrøres i vandet, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes.
- Hæver til dobbelt størrelse ca 45 minutter.
- Kartoflerne rives, fetaosten moses, og alle ingredienserne røres sammen og smages til.
- Dejen slåes ned og deles i 4 stykker som rulles ud.
- Fyldet fordeles på de 4 stykker dej.
- Dejkanterne pensles med æg og dejen foldes sammen om fyldet.
- Pensles med æg og efterhæver ca 15 minutter.
- Bages ved 225° i ca. 20 minutter