Tilbage
Kartoffelpiroger

Kartoffelpiroger

Kartoffelpirogerne er ikke fryse-egnet, men de kan holde sig 3 dage på køl....

Ingredienser

  • Dej til 4 store piroger:
  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 spsk olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedmel
  • Fyld til 4 piroger:
  • 400 g kogte kartofler
  • 400 g fetaost
  • 2 æg
  • 1/2 tsk paprika
  • 2 spsk klippet purløg
  • salt, peber
  • æg til pensling

Instruktioner

  1. Gæren udrøres i vandet, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes.
  2. Hæver til dobbelt størrelse ca 45 minutter.
  3. Kartoflerne rives, fetaosten moses, og alle ingredienserne røres sammen og smages til.
  4. Dejen slåes ned og deles i 4 stykker som rulles ud.
  5. Fyldet fordeles på de 4 stykker dej.
  6. Dejkanterne pensles med æg og dejen foldes sammen om fyldet.
  7. Pensles med æg og efterhæver ca 15 minutter.
  8. Bages ved 225° i ca. 20 minutter