Tilbage

2 Slags Smørrepålæg

Smørrepålægget kan holde sig 3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • Grundopskrift:
  • 150 g hvide bønner
  • 2 spsk tomatpuré
  • 5 1/2 dl vand
  • 1 laurbærblad
  • 1 gulerod
  • 1 lille persillerod (ca 100 g)
  • 1 tsk salt
  • Med Hvidløg og Persille:
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • lidt kværnet peber
  • 2 spsk hakket persille, gerne bredbladet
  • evt. 1 tsk olivenolie
  • lidt salt
  • Med Citus og Karry:
  • 1/2 spsk appelsinsaft
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal
  • 1/2 stærk karry

Instruktioner

  1. Udblød bønnerne i kold vand (mindst 10 timer).
  2. Smid udbødningsvandet ud, og skyl bønnerne godt.
  3. Kom bønnerne i en gryde med tomatpuré, laurbærblad, salt og vand.
  4. Tilsæt gulerod og persillerod, som er skrællet og skåret i mindre stykker.
  5. Koges under låg til bønnerne er møre, ca 50 min.
  6. Væden skal være næsten opsuget.
  7. Blend bønnerne til en cremet masse, og smag til med de ønskede ingredienser.
  8. TIPS:
  9. Hvis man tilsætter lidt grøntsagsbouillon, når bønnerne blendes, kan begge varianter bruges som dip.