2 Slags Smørrepålæg
Smørrepålægget kan holde sig 3 dage i køleskabet
Ingredienser
- Grundopskrift:
- 150 g hvide bønner
- 2 spsk tomatpuré
- 5 1/2 dl vand
- 1 laurbærblad
- 1 gulerod
- 1 lille persillerod (ca 100 g)
- 1 tsk salt
- Med Hvidløg og Persille:
- 1/2 spsk citronsaft
- 1/2 fed presset hvidløg
- lidt kværnet peber
- 2 spsk hakket persille, gerne bredbladet
- evt. 1 tsk olivenolie
- lidt salt
- Med Citus og Karry:
- 1/2 spsk appelsinsaft
- 1/2 spsk citronsaft
- 1 tsk fintrevet appelsinskal
- 1/2 stærk karry
Instruktioner
- Udblød bønnerne i kold vand (mindst 10 timer).
- Smid udbødningsvandet ud, og skyl bønnerne godt.
- Kom bønnerne i en gryde med tomatpuré, laurbærblad, salt og vand.
- Tilsæt gulerod og persillerod, som er skrællet og skåret i mindre stykker.
- Koges under låg til bønnerne er møre, ca 50 min.
- Væden skal være næsten opsuget.
- Blend bønnerne til en cremet masse, og smag til med de ønskede ingredienser.
- TIPS:
- Hvis man tilsætter lidt grøntsagsbouillon, når bønnerne blendes, kan begge varianter bruges som dip.