Tilbage
Karrytorsk

Karrytorsk

Torsken kan erstattes med ferske laksestykker!

Ingredienser

  • 250 g torsk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 20 g smør
  • 2 tsk karry
  • 200 g ris
  • 3 dl vand
  • 1/2 dl piskefløde
  • salt, peber
  • 2 hårdkogte, hakket æg
  • et bdt hakket persille eller purløg

Instruktioner

Svits finthakket løg finthakket gulerod, finthakket grød peberfrugt og finthakket hvidløg bløde i en gryde med smør og karry.
Steg under omrøring et par minutter, og vend så risene i.
Tilsæt vand, giv det et opkog, læg låg på, og lad det simre i 20 minutter.

Kog 2 dl vand med 1/2 tsk salt og 4 hele peberkorn.
Læg torsken i vandet, læg låg på og sluk for varmen.

Tag låget af risene og rør fløden i.
Varm igennem og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra torsken, bryd den i flager, og vend forsigtigt torsken i risene.

Drys med de hakket æg og den hakket persille.