Karrytorsk
Torsken kan erstattes med ferske laksestykker!
Ingredienser
- 250 g torsk
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1/2 grøn peberfrugt
- 20 g smør
- 2 tsk karry
- 200 g ris
- 3 dl vand
- 1/2 dl piskefløde
- salt, peber
- 2 hårdkogte, hakket æg
- et bdt hakket persille eller purløg
Instruktioner
Svits finthakket løg finthakket gulerod, finthakket grød peberfrugt og finthakket hvidløg bløde i en gryde med smør og karry.
Steg under omrøring et par minutter, og vend så risene i.
Tilsæt vand, giv det et opkog, læg låg på, og lad det simre i 20 minutter.
Kog 2 dl vand med 1/2 tsk salt og 4 hele peberkorn.
Læg torsken i vandet, læg låg på og sluk for varmen.
Tag låget af risene og rør fløden i.
Varm igennem og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra torsken, bryd den i flager, og vend forsigtigt torsken i risene.
Drys med de hakket æg og den hakket persille.