Tilbage

Rugboller Med Valnødder

Ingredienser

  • 1/2 liter lunken vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 150 g knækkede rugkerner
  • 200 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  • 125 g valnøddekerner
  • 1 æg til pensling

Instruktioner

Rør gæren ud i det lunkne vand.
Rør salt, olie, rugkerner og rugmel i gærvandet.

Tilsæt derefter gradvis hvedemelet og ælt grundigt.
Dejen skal ikke være for tørt, men "klæbe" lidt til fingrene.

Lad dejen hæve i 1 1/2 time.

Ælt dejen igennem med grofthakkede valnødder og form til 12 boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og efterhæv dem i ca 1 time.

Pensl med æg, sæt bollerne midt i ovnen ved 225°, skru ned til 200°.
Bager i ca. 20 minutter.

Lad bollerne køle af på en bagerist.