Tilbage

Kartoffel Pizza

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 3 1/2 dl vand
  • 1/2 olie
  • ca. 600g hvedemel
  • FYLD TIL PIZZAEN:
  • 500 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • en masse krydderier!

Instruktioner

  1. Smuldr gæren og rør den ud i vand.
  2. Tilsæt salt, olie og 3/4 af melet.
  3. Ælt dejen; tilsæt evt. mere mel.
  4. Dejen skal være glat, smidig og ikke for fast.
  5. Lad den hæve ca, en time ved stuetemperatur.
  6. Skræl kartoflerne og skær dem ud i så tynde skiver som muligt.
  7. Vend skiverne i olivenolie.
  8. Tænd ovnen på 225°.
  9. Rul dejen ud til en firkant og kom på bageplade.
  10. Fordel kartoffelskiverne på dejen.
  11. Drys krydderier efter eget ønske og smag.
  12. Sæt pizzaen i den varme ovn og bag gylden ca. 25 min.