Rødbedefad
en ret som jeg personlig rigtig godt kan li'!
Ingredienser
- 150 g kartofler
- 200 g rødbeder (friske)
- 1 porre (eller løg)
- salt og peber
- rasp
- Ostesovs af:
- 2 spsk mel
- 2 1/2 dl mælk
- 25 g smør
- 75 g revet ost
- salt og peber
Instruktioner
Tænd ovnen på 200°.
Lav en ostesovs: Mel og mælk piskes sammen i en gryde.
Tilsæt smør og bring sovsen i kog, mens du pisker.
Sovsen koges godt igennem og osten blandes i.
Smag til med salt og peber.
Riv kartofler og rødbeder,porre/løg i tynde skiver.
Grøntsagerne lægges i et ovnfast fad og ostesovsen hældes over.
Drys med salt, peber og rasp.
Sæt fadet midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Rødbedefad kan spises som selvstændig ret, eller som tilbehør til fx frikadeller