Tilbage

Knækbrød 2

Brødet har lang holdbarhed, så lav bare rigelig!

Ingredienser

  • Her er et fint og sprødt knækbrød, der er lavet efter en gammel Svensk opskrift:
  • 25 g gær
  • 2½ dl lunken mælk
  • 250 g groft rugmel
  • ca 250 g hvedemel
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk knust fennikelfrø

Instruktioner

Rør gær ud i den lukne mælk.
Rør gradvist rugmel og hvedemel i, og ælt dejen til den er sej.
Del dejen i 2 og derefter hver i 8. Tril 16 kugler, læg et viskestykke over og lad dem hæve i 30 min.
Forvarm ovnen til 200°.

Rul kuglerne ud til cirkler på 20 cm, og læg dem på bagepapir.
Stik evt. hul i midten af cirklerne med en kageudstikker eller et lille glas.
Tryk dejen godt med en kødhammer eller prik med en gaffel.

Bag knækbrødene 10 minutter i en 200° varm ovn med varmluft.
Lad knækbrødene afkøle på en bagerist.
Opbevare dem i en lufttæt beholder.