Tilbage

Tyrkiske boller

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 1 æg
  • 9 dl (ca 500 g) hvedemel
  • Yoghurtblanding:
  • 1 æg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk olie
  • Drys:
  • Oregano
  • 100 g revet ost

Instruktioner

  • Rør gæren ud i lunken vand.
  • Hæld sukker, salt, olie og æg i. Rør godt rundt.
  • Tilsæt mel, og ælt dejen grundigt.
  • Læg dejen tilbage i skålen, og læg et fugtigt viskestykke over. Lad dejen hæve i en time.
  • Tænd ovnen på 250 grader, når dejen har hævet færdigt.
  • Del dejen i 12 stykker og form dem til meget flade boller (tyndere end din pegefinger)
  • Rør yoghurtblandingen sammen.
  • Pensl bollerne med et tykt lag.
  • Drys oregano og ost på.
  • Bag brødene i 12-15 minutter øverst i ovnen.