Tilbage
Mousakka

Mousakka

24 børn
En god børnevenlig ret...
Kan serveres med Tzatziki og tomatsalat!

Ingredienser

Ingredienser:
250 g Løg
800 g Bagekartofler
2 stk Aubergine
1 kg Hakket oksekød 5-10%
2 spsk Rapsolie
3-4 fed Hvidløg
2 spsk Salt
4 ds hakkede tomater
2 tsk Timian
2 tsk rosmarin
2 spsk oregano
2 spsk stødt Paprika
25 g smør
1 liter mælk
1 dl Hvedemel
2 dl revet ost

Instruktioner

  • Pil løget og skær det i tern.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  • Skær auberginerne i tern.
  • Pil hvidløg og snit det fint.
  • Kom olie i en gryde og varm den op.
  • Kom løg, kartofler, hvidløg og aubergine i gryden og sauter det godt af.
  • Kom kødet i gryden og brun det af.
  • Tilsæt salt, hakkede tomater og krydderier.
  • Læg låg på gryden og lad den småkoge i 15-20 minutter.
  • ------------------------------------------------------------------
  • Imens laves ostesaucen:
  • Lav en opbagning af smør,mel og mælk
  • Lad saucen koge i et par minutter.
  • Riv osten på den grove side af et rivejern.
  • Kom den revne ost i mælkesaucen og smag den til med salt.
  • Hæld mousakkafyldet op i en bradepande.
  • Hæld mælkesaucen henover mousakkafyldet.
  • Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.