Tilbage
Valnøddeboller

Valnøddeboller

36 stk
Velegnet til ost!

Ingredienser

  • 1/2 dl olie
  • 2 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk (eller anden surmælksprodukt)
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g hakkede valnøddekerner
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)
  • ---------------------
  • æg til pensling

Instruktioner

  1. Lun mælken og sumælksprodukten til lillefinger varmt og tilsæt olie.
  2. Hæld blandingen i en røreskål.
  3. Rør gæren ud heri.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
  5. Slå dejen godt sammen.
  6. Dæk med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  7. -----------------
  8. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  9. Del dejen i 36 stykker og form dem til små boller.
  10. Sæt bollerne på bagepapir eller smurt bageplade.
  11. Lad dem efterhæve i ca. 45 min.
  12. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen, Ca. 15 min. ved 225°