Tilbage
Fiskelasagne
Fiskelasagne

Fiskelasagne

24 børn
en skøn måde at få spist en masse god fisk!

Ingredienser

  • 1 kg torske- eller sejfilét
  • 100 g rejer
  • 2 løg
  • 3 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 1 kg gulerødder-revne
  • 1 fed hvidløg
  • 700 g frisk spinat
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk stødt koriander
  • Salt, peber
  • Evt lidt chili
  • 25 g smør
  • ----------------------
  • SOVS:
  • 6 spsk. Smør
  • 6 spsk. Hvedemel
  • 1 l Sødmælk
  • Muskat, friskrevet
  • Salt
  • Peber
  • 250 gram Revet ost, mozzarella
  • --------------------------------
  • 400 g lasagneplader
  • 50 g revet ost
  • 1 dl rasp

Instruktioner

Hak løg og hvidløg og svits dem i smør.
Tilsæt spinat, de skårne porrer, de revne gulerødder,bouillon,revet citronskal og saft og lad spinaten falde sammen.
--------------------------------
Til ostesauce smeltes smørret. Pisk mel i og spæd op med mælk. Saucen koges igennem under omrøring, og der smages til med muskatnød, salt, peber og revet ost
--------------------------------------
Skær torskefiléterne i tynde strimler.
Smør et ovnfast fad og læg lagvis bechamelsauce, lasagneplader, fiskefiléter, rejer og spinatblanding i fadet, det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med ost og rasp og bag lasagnen ved 200° i 40 min.

Serveres med en god tomatsalat til.