Tilbage

Hvedegrød med figner

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g bulgur
  • 75 g skårne hvedekerner
  • 1 liter mælk
  • 1 tsk groft salt
  • 2 1/2 dl Cremefraiche 18%
  • ------------------------
  • Figenkompot:
  • 300 g tørrede figner
  • 3 dl vand
  • 1 håndfuld lyse rosiner eller tranebær

Instruktioner

Bring vand, bulgur og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog.
Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør af og til.

Tilsæt salt . Vend halvdelen af creme fraichen i, varm grøden igennem og smag til.
-------------------------------------------
Figenkompot:
Skær figenerne i strimler. Kom dem i vand i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Mos figenblandingen let. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 5 min., stadig ved svag varme og under låg.
Smag til.
--------------------------------
Kom hvedegrøden og server den sammen med resten af cremefraichen og figenkompot.