Millionbøf med rodfrugter
Ingredienser
- 1 Løg
- 2 spsk Rapsolie
- 250 Hakket oksekød
- 250 g rodfrugter (gulerod,persillerod ect.)
- 4 spsk Hvedemel
- 2 1/2 dl bouillon
- 4 Laurbærblade
- 1 tsk Salt
- Kulør
- ---------------------
- kartoffelmos:
- 350 g Bagekartofler
- 1 1/2 dl mælk
- 50 g Smør
- 1 tsk Salt
Instruktioner
Hak løget fint.
Skræl rodfrugter, hak dem til "korn"-( så det ligner lidt hakket oksesmåkød)
Kom olie i en gryde og varm det op.
Brun løgene af i olien, tilsæt kødet og brun det af, når løgene er brunet.
Tilsæt rodfrugterne.
Kom melet i det brunede kød og rør godt rundt, så det ikke klumper.
Tilsæt bouillon, salt, kulør og laurbærblade.
Lad saucen småsimre i 30 minutter.
-------------------------------------------------
Kartoflerne koges i rigeligt vand uden salt.
Hæld vandet fra kartoflerne, når de er møre.
Kom kartoflerne tilbage i gryden, tilsæt smør, mælk og salt.
Rør mosen glat, dette kan også gøres på en røremaskine, hvis det er stor portion.
Smag til.
----------------------
Server med syltede rødbeder!
--------------------------------
--------------------------------
Ingredienser til 25 børn:
3 Løg
7 g Rapsolie
500 g Hakket oksekød 28 g Hvedemel
500 rodfrugter
1/2 liter bouillon
6 Laurbærblade
2 tsk Salt
Kulør
-------
Kartoffelmos
1 kg Bagekartofler
1 1/2 dl mælk
120 g Smør
Salt