Tilbage

Chili con carne med majs, agurk og fuldkornsbrød

20 vuggestuebørn
opskrift fra "alt om kost"

Ingredienser

  • 1½ stk. løg, 95 g renset vægt
  • 6 stk. gulerødder, 370 g renset vægt
  • 300 g selleri, renset vægt
  • 700 g hakket oksekød, svine- og kalvekød eller kalvekød med maks. 10 % fedt
  • 1 dl olie
  • 1 ¾ dåse á 400 g hakkede, flåede tomater, ca. 700 g
  • 2 dåser á 400 g kidneybønner, drænet vægt 500 g
  • 120 g tomatkoncentrat
  • 4 dl bouillon
  • 1½ dl rosiner
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½-1 tsk. mild chilikrydderblanding
  • Groft salt og peber til tilsmagning
  • -----------------------------
  • Tilbehør
  • 400 g majskerner, optøede
  • 1 agurk
  • ½ kg fuldkornsbrød

Instruktioner

Skær løg i tern. Riv gulerødderne og selleri fint.

Svits kødet i olie, til det skifter farve.

Tilsæt løg, gulerødder og selleri, og kom flåede tomater, tomatkoncentrat, bouillon, rosiner og oregano og mild chilikrydderblanding ved.

Kog retten ved middelvarme i 20-30 minutter med låg.

Kom kidneybønnerne i og kog dem med de sidste 5 minutter. Smag retten til med salt og peber.