Tilbage

Ovnbagt fisk med spinatsovs, ris og tomat-majssalat

20 vuggestuebørn
opskrift fra "alt om kost"

Ingredienser

  • 1,35 kg laksefilet, renset vægt
  • Groft salt
  • Peber
  • ------------------------------
  • 600 g naturris, rå
  • -----------------------------
  • Spinatsovs
  • 2 stk. porre, 250 g, renset vægt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 kg spinat, hakket og frosset
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 3 dl fløde, 9 %
  • Groft salt
  • Peber
  • Evt. reven muskatnød
  • -----------------------------
  • Tomat-majssalat:
  • 6 tomater
  • 1 lille Peberfrugt, grøn, 90 g renset vægt
  • 280 g majskerner, optøet fra frost
  • 4 g ingefær, frisk
  • ½ fed hvidløg
  • 1 ¾ spsk. olie
  • ¾ spsk. æble- eller hvidvinseddike
  • ¾ spsk. sukker
  • ¾ spsk. sød chilisovs på flaske

Instruktioner

Skær laksen ud i 20 passende stykker.

Fordel laksen i en bradepande beklædt med bagepapir.

Drys fisken med salt og peber.

Bag laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min. til laksekødet har skiftet farve.
-------------------------------------------------------
Ris med spinatsovs:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde ringe. Hak hvidløget fint.

Porre og hvidløg svitses i olie i en gryde i 4-5 min. Tilsæt spinat og vand, og lad det hele koge op under låg.

Skru ned og damp spinatblandingen ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt evt. mere vand.

Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør det i spinatblandingen. Kog kort igennem.

Smag til med salt og peber, og evt. reven muskatnød.
-------------------------------------------
Ris og spinatsovs serveres hver for sig.
----------------------------------
Tomat-majssalat:
Skær tomater og peberfrugt i små tern. Tilsæt de optøede majskerner til tomatblandingen.

Hak det rensede ingefær og hvidløg fint. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen, og bland dem godt.

Vend dressingen i tomat-majs-blandingen.