Tilbage
Shephards pie

Shephards pie

4 personer
serveres med groft brød....

Ingredienser

  • 250 g Hakket oksekød
  • 1 spsk Rapsolie
  • 150 g Bladselleri
  • 200 g Gulerødder
  • 100 g Porre
  • 100 g Løg
  • 200 g Tomat
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 spsk Engelsk sauce
  • 600 g Kartofler
  • 1.5 dl mælk
  • Salt og peber
  • -------------------------------------
  • Grovbolle

Instruktioner

Kartoffelmos:
Kartofler skrælles, skæres i stykker og koges meget møre i usaltet vand.
Kartoflerne moses eller blendes og piskes derefter med mælk.
Kartoffelmosen smages til med salt.
--------------------------------------------
Kødfyld:
Kødet svitses i lidt olie.
Grøntsagerne renses og rives groft.
Kødet tages op, og grøntsagerne svitses.
Kødet hældes tilbage til grøntsagerne.
Tomater skæres i stykker og tilsættes sammen med knust hvidløg og krydderier.

Det hele koger 10 min. under låg.
Blandingen hældes i et smurt ovnfast fad.
Kartoffelmosen fordeles ovenpå.
Retten bager i ovnen 30 min. ved 225 grader, til overfladen er gylden.