Shephards pie
Engelsk
serveres med groft brød....
Ingredienser
- 250 g Hakket oksekød
- 1 spsk Rapsolie
- 150 g Bladselleri
- 200 g Gulerødder
- 100 g Porre
- 100 g Løg
- 200 g Tomat
- 2 fed Hvidløg
- 1 spsk Engelsk sauce
- 600 g Kartofler
- 1.5 dl mælk
- Salt og peber
- -------------------------------------
- Grovbolle
Instruktioner
Kartoffelmos:
Kartofler skrælles, skæres i stykker og koges meget møre i usaltet vand.
Kartoflerne moses eller blendes og piskes derefter med mælk.
Kartoffelmosen smages til med salt.
--------------------------------------------
Kødfyld:
Kødet svitses i lidt olie.
Grøntsagerne renses og rives groft.
Kødet tages op, og grøntsagerne svitses.
Kødet hældes tilbage til grøntsagerne.
Tomater skæres i stykker og tilsættes sammen med knust hvidløg og krydderier.
Det hele koger 10 min. under låg.
Blandingen hældes i et smurt ovnfast fad.
Kartoffelmosen fordeles ovenpå.
Retten bager i ovnen 30 min. ved 225 grader, til overfladen er gylden.