Tilbage
Lisa's Fiskegryde

Lisa's Fiskegryde

10 børn
Lav med de grønsager eller fisk man har i køleskabet!

Ingredienser

  • •40 g smør
  • •40 g mel
  • 1 stort hakket løg
  • •1 liter sødmælk
  • •2 dl kogevand fra grønsager
  • •1 dåse fiskeboller
  • •300 g rejer uden skal
  • •1 bundt friske grønne asparges
  • •150 g ærter
  • •1 broccoli
  • •1 dåse muslinger (eller 100 g friske, dampede muslinger (pillet vægt))
  • -----------------------------------------------------------------
  • Serveres med kartofler, ris eller perlebyg

Instruktioner

Del broccolien ud i små buketter. Skær rodenden af aspargesene, og smid den ud, og skær så resten i stykker på ca. 3 cm. Bring en gryde med vand og lidt salt i kog, giv grønsagerne et minut i vandet, og kom dem herefter direkte i koldt vand, så de holder på deres farve, smag og konsistens.

Smelt smørret i en god stor gryde, klarer de hakkede løg heri,tilsæt melet, og rør godt igennem, så det bliver til en jævn masse. Kog mælken op i en anden gryde, og tilsæt så varm mælk lidt af gangen til meljævningen - under grundig omrøring, så der ikke kommer klumper.

Bring sovsen i kog under omrøring, og lad sovsen koge igennem i 5-7 min., så melsmagen bliver kogt væk. Smag godt til med salt og peber. Hvis sovsen bliver for tyk, kan du justere konsistensen med lidt af kogevandet fra grøntsagerne. Det kan du også gøre til allersidst.

Kom fiskeboller, rejer, muslinger, ærter, asparges og broccoli i gryden med sovsen, og varm det hele forsigtigt igennem. Smag fiskegryden til med lidt salt og peber og evt. lidt citronsaft, og server med kartofler eller ris til.