Tilbage
Madbrød med peberfrugt og bladselleri

Madbrød med peberfrugt og bladselleri

ca 20 stk.
Et groft brydebrød med masser af smag....

Ingredienser

  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 løg
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 dl vand
  • 1 spsk honning (eller sirup)
  • 30 g gær
  • 1 tsk. urtesalt
  • 250 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
  • 400-450 g. hvedemel

Instruktioner

Blend alle grøntsager fint.
Rør olie, lunken vand og honning sammen.
Opløs gæren heri.

Rør grøntsagsmosen sammen med den grove mel.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig.
Lad den hæve tildækket 40 minutter.

Slå dejen ned og rul den til en firkant, så den passer til en bradepande. "Skær" brødet ud med en bagespartel.

Lad dem efterhæve på pladen 15 minutter.
Bag dem midt i en 200 grader varm ovn i ca 40 min.

Bryd brødene og:
Lad brødene afkøle på en rist