Kikærtegryde
En varmende ret fra det nordafrikanske køkken
Ingredienser
- 25 g smør
- 2 løg i tern
- 100 g røde linser
- 1 dåse kikærter (ca. 400 g)
- 3 dl vand
- 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
- 300 g skrællede søde kartofler i tern
- 1 rød peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
- 100 g mørke rosiner
- 2 tsk stødt chili (eller en halv frisk)
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1½ tsk groft salt
- --------------------------------
- HVIDLØGSDRESSING:
- 2 dl surmælksprodukt
- 1½ spsk citronsaft
- et nip salt
- 4 store fed presset hvidløg
- ---------------------------------
- Tilbehør efter lyst.
Instruktioner
- Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løgene i ca. 1 min.
- Skyl linser og kikærter godt, dryp af og kom dem i gryden.
- Tilsæt vand, tomater og resten af ingredienserne og bring retten i kog.
- Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
- ----------------------------------------------------
- Bland ingredienserne sammen til dressingen.
- Smag kikærtegryden til og server den med hvad du har lyt til......: bulgur/couscous/pasta/kartofler....eller bare med en flute til!