Tilbage
Spansk Paella

Spansk Paella

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk smør
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 7 dl bouillon
  • 2 peberfrugter
  • 3 tomater
  • 3 dl langkornede ris
  • 2 kopper ærter
  • 1 ds tunfisk -undlad dog tunfisk de de mindste børn
  • 1 ds muslinger
  • 1 ds rejer

Instruktioner

Skær kyllingen i 4-6 stykker og brun dem i olie og 1 spsk. smør.
Drys salt og peber på og tilsæt knust hvidløg og 1/2 dl bouillon.
Læg låg pa gryden og lad den simre under svag varme ca. 25 min.

Vend risene i 1 spsk. smeltet smør i en anden gryde, hæld 5 dl kogende bouillon ved og kog for svagt blus med låg i 20 min.
Kom strimlet peberfrugt, kvarte tomater, ærter, tunfisk, muslinger og rejer i kyllingegryden. Smag til med salt og peber og varm det hele igennem.
Ror den færdige ris op med resten af bouillonen, vende den i kyllingegryden med forstigtighed og lad det hele simre et par min.
----------------------------------------
Løg, purløg og champignons er også gode i Paella. Risen kan koges med en knivspids safran.
----------------------------------------
Serveres med brod og salat