Kreolsk/Cajun : Jambalaya
en god risret, som kan varieres som man vil
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- 100 g chorizo pølse
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 2 stilke bladselleri
- 1 lille bundt persille
- 1 rød chili
- ½ tsk stødt nellike
- 2 spsk brun farin
- 12 soltørrede tomater
- saft af 1 lime
- 2 spsk olivenolie
- 250 g parboiled ris
- 1 tsk hel kommen
- 1-2 spsk timian
- 5 dl hønsekødsbouillon
- 2 laurbærblade
- 250 g rejer
- 1 ds krabbekød
Instruktioner
Skær kyllingekød og chorizo pølse i tern.
Hak løget groft og hvidløget fint.
Skær peberfrugterne i tern og bladselleri i skiver.
Hak persillen fint.
Skær chilien i små tern.
Skær de tørrede tomater i strimler.
Varm olien i bunden af en gryde.
Brun kyllingekødet og pølsen i olien.
Tilsæt ris, krydderier,limesaft og grøntsager og lad det stege et par minutter.
Hæld bouillon og laurbærblade på og bring det i kog.
Lad risene koge 10 minutter og kom rejerne i.
Lad jambalayaen hvile under låg ca. 10 minutter.
Vend krabbekødet i, og server med en grøn salat til............