Tilbage
Spinatlasagne

Spinatlasagne

4 personer

Ingredienser

  • 600 g optøet, frossen spinat
  • stegemargarine
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dåser flåede tomater
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 10 tørrede lasagneplader
  • -----------------------------
  • 8 dl mælk
  • 2-3 store spsk hvedemel
  • ½-1 dl vand
  • 200 g feta (eller gorgonzola)
  • ½-1 tsk friskrevet muskatnød efter smag
  • salt og peber
  • --------------------------------------
  • 100 g revet mozzarella
  • Salt og peber

Instruktioner

Kom spinaten i en sigte, lad den dryppe af, og pres den fri for væde.
Hak løgene, og svits dem sammen med presset hvidløg i margarinen ca. 1 minuts tid.
Tilsæt tomater, vand, oregano, salt og peber, og lad det hele simre uden låg i ca. 15 minutter – rør i det af og til, så det ikke brænder på.
Smag tomatsaucen til med salt og peber.
--------------------------------------------------------
Bring mælken i kog under svag varme i en tykbundet gryde. Ryst mel og vand sammen til en meljævning og hæld jævningen i den småkogende mælk under piskning.
Bring blandingen i kog igen og lad den koge igennem i et par minutter, så den tykner og melsmagen forsvinder.
Tilsæt muskatnød, salt og peber.
Vend smuldret feta (gorgonzola) i.
---------------------------------------------------------------------------
Tænd ovnen på 200° C.
Smør en bradepande – eller anden form på ca. 20 x 25 cm – med lidt margarine.
----------------------------------------------------------------------------------
Start med lidt tomatsovs i bunden af fadet, derefter fordeles plader, tomatsovs, spinat, og bechamel sovsen lagvis af flere gange.
Fordel den sidste tomatsauce ovenpå, og drys med revet mozzarella.
Bag lasagnen i 35 minutter – begynder den at blive for mørk, så læg stanniol over.
Tag lasagnen ud af ovnen, og lad den stå tildækket i ca. 10 minutter.