Tilbage
Guldsuppe

Guldsuppe

Ingredienser

  • 600 g gulerødder
  • 300 g andre rodfrugter
  • 200 g løg/porrer
  • hvidløg
  • 50 g grødris
  • 50 g smør
  • 2 1/2 l grønt- eller hønsefond
  • salt, peber, timian
  • friskpresset saft af 2 appelsiner og reven skal af 1
  • (evt lidt piskefløde- det gør ikke suppen ringere!)

Instruktioner

  1. Riv gulerødder og rodfrugter fint, snit løgene fint.
  2. Svits grøntsagerne og krydderier i smørret.
  3. Kom fond og ris i.
  4. Lad det simre til risene er helt møre, det tager ca. 1 time.
  5. Pisk i suppen til det hele er moset godt ud til en cremet masse.
  6. Smag til med skal og saft af appelsinen, som herefter ikke må koge.
  7. Serveres med brød eller croutoner....