Grahamsbrød (med lang holdbarhed)
Ingredienser
- DDag 1:
- 2dl grahamsmel
- 2dl kogende vand
- Dag 2:
- 1 dl koldt vand
- 1 dl kærnemælk
- 15 g gær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk Rapsolie
- ca. 350 g grahamsmel
Instruktioner
- Bland de 2 ingredienser på 1. dagen, rør rundt, dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
- 2. dagen:
- Tilsæt alle ingredienserne til "grøden" og ælt godt til det hænger sammen i en stor klump.
- Hæld dejen i en brødform og fordel den jævnt. Pensl den med olie. Dæk den til med film og stil den på køl 4-6 timer (eller natten over).
- Tænd ovnen på 200° , pensl brødet med mælk, og kom den i ovnen. Bag ca 50 min.