Tilbage
Rugbrød (uden surdej)

Rugbrød (uden surdej)

1 stort

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2, 5 dl kærnemælk
  • 2 dl yougurt naturel
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 325 g groft rugmel
  • 225 g hvedemel
  • 1 spsk olie

Instruktioner

  1. Opløs gæren i lunken kærnemælk, og tilsæt så den lunkne yougurt.
  2. Rør salt,honning og rugmel i og rør dejen godt sammen.
  3. Hvedemelet sigtes i lidt ad gangen, og der æltes til dejen er blød og smidig.
  4. Tildæk og lad hæve 1 time.
  5. Dejen formes til et aflangt brød og kommes i en bageform.
  6. Pensl med koldt vand, prik med en gaffel og efterhæv brødet 45 minutter.
  7. Bag først 20 minutter ved 200° midt i ovnen.
  8. Formen sættes nu nederst i ovnen og bages færdig ved 225° i ca. 25 min.
  9. Vend brødet ud på bageristen og pensl med olie.Pak brødet ind i et rent viskestykke;
  10. Den er bedst dagen efter...