Tilbage
Bondebrød fra Irland

Bondebrød fra Irland

1 stk
Det er i SKORPEN den gode smag i brødet er!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl tykmælk
  • 2 1/2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 100 g hakkede hasselnødder
  • 100 g hakkede mandler
  • 4 dl grahamsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 dl solsikkekerner

Instruktioner

Vand og tykmælk lunes til "lillefingerfinger-varm".
Rør gæren ud i væsken og tilsæt olie,æg ,honning og hvidløg.
Tilsæt nødder, mandler, solsikkekerner og grahamsmel og rør dejen glat.
Tilsæt noget af hvedemelet til dejen er nogenlunde fast.
Rør evt mere hvedemel i, til dejen ikke mere er klistret.

Form dejen til et brød og lad det hæve på en bageplade 30 minutter.
Pensl brødet med mælk og bag det ved 200° i 30 minutter.
Til sidst skal brødet have et par minutter under grillen, så skorpen bliver hård og sprød.