Tilbage

Ukrudts-Boller!

Istedet for at ærgre sig over alt ukrudtet i haven,
så brug det fornuftigt i denne gode opskrift:

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 2 spsk olie (gerne olivenolie)
  • 2 tsk salt
  • ca 400 g hvedemel
  • 1-2 håndfulde ukrudtsblade (brændenælder, Skvalderkål, mælkebøtteblade)

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i lillefingervarmt mælk.
  2. Tilsæt olie, salt og hvedemel (hold lidt af melet tilbage).
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Rens ukrudtsbladene gogt, hak dem fint og ælt dem i dejen.
  5. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  6. Form dejen til boller og lad dem hæve endnu engang tildækket 20-30 minutter.
  7. Bag bollerne ved 225° i 15 minutter.
  8. Nyd bollerne som tilbehør til det varme mad, eller med fyld i madpakken.
  9. Eller bare som de er!