Ukrudts-Boller!
Istedet for at ærgre sig over alt ukrudtet i haven,
så brug det fornuftigt i denne gode opskrift:
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl mælk
- 2 spsk olie (gerne olivenolie)
- 2 tsk salt
- ca 400 g hvedemel
- 1-2 håndfulde ukrudtsblade (brændenælder, Skvalderkål, mælkebøtteblade)
Instruktioner
- Rør gæren ud i lillefingervarmt mælk.
- Tilsæt olie, salt og hvedemel (hold lidt af melet tilbage).
- Ælt dejen godt igennem.
- Rens ukrudtsbladene gogt, hak dem fint og ælt dem i dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Form dejen til boller og lad dem hæve endnu engang tildækket 20-30 minutter.
- Bag bollerne ved 225° i 15 minutter.
- Nyd bollerne som tilbehør til det varme mad, eller med fyld i madpakken.
- Eller bare som de er!