Tilbage
Gulerodssnegle

Gulerodssnegle

Et kæmpe hit blandt børnene (og de voksne!)

Ingredienser

  • Dej:
  • 15 g gær
  • 1½ dl lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • ½ spsk sukker
  • 3/4 dl olie eller 6o g smør
  • 75 g rugmel
  • 75 grahamsmel
  • 75 g hvedemel
  • Fyld:
  • 50 g smør
  • 3 spsk honning
  • 25 g hvedemel
  • 200 g kogte gulerødder
  • 2 tsk kanel
  • Til Pensling:
  • 1 æg og solsikkekerner

Instruktioner

  1. Gæren opløses i mælken; salt, sukker og olie røres i.
  2. Rugmel og grahamsmel kommes i.
  3. Hvedemelet æltes i lidt ad gangen; hvorefter dejen hæver 45 minutter.
  4. Imens tilberedes fyldet:
  5. Ingredinserne til fyldet kommes i en blender og blendes sammen.
  6. Dejen rulles ud til en rektangel på ca 20×25 cm.°
  7. Fydet smørres på dejen og den rulles sammen.
  8. Skær ca 15 snegle og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Efterhæver ca 15 minutter.
  10. Pensl med æg og drys med hakket solsikkekerner.
  11. Bages ved 200° i ca 20 minutter.
  12. --------------------------------------------------------------------------------