Tilbage

Pirogger med Fyld

I og for sig kan man bare tømme køleskabet for hvad man nu har og brug som fyld!

Ingredienser

  • DEJEN:
  • 15 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 1/2 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • ca.3 1/2 dl durummel (eller hvedemel)
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt olie og salt
  • Rør melet i lidt efter lidt.
  • Hæld dejen ud på bordet og ælt grundigt.
  • Stildejen til hævning i ca. 1/2 time, mens fydet forberedes.
  • FYLD:
  • 100 g hakket oksekød
  • 1 lille porre
  • 1/2 peberfrugt
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpurè
  • oregano,salt, peber

Instruktioner

Gør alle grøntsagerne i stand og snit dem fint.
Svits dem i olie i en gryde, tilsæt oksekødet og lad det svitse med.
Kom tomatpurè og krydderier i, og tag gryden af varmen.
Del pirogdejen i ca 8 stykker og rul dem ud til en lille "pandekage".
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Fordel fyldet på den halvdel af cirklen, og fold den tomme halvdel over , så der dannes en halvmåne.
Luk piroggen ved at trykke kanterne godt med en gaffel.
Pensl med sammenpisket æg og bag piroggerne ved 200° i ca 20 minutter til de er gyldne og sprøde.

TIP:
I og for sig kan man bare tømme køleskabet for hvad man nu har og brug som fyld!