Tilbage

Rødbedefad

en ret som jeg personlig rigtig godt kan li'!

Ingredienser

  • 150 g kartofler
  • 200 g rødbeder (friske)
  • 1 porre (eller løg)
  • salt og peber
  • rasp
  • Ostesovs af:
  • 2 spsk mel
  • 2 1/2 dl mælk
  • 25 g smør
  • 75 g revet ost
  • salt og peber

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°.

Lav en ostesovs: Mel og mælk piskes sammen i en gryde.
Tilsæt smør og bring sovsen i kog, mens du pisker.
Sovsen koges godt igennem og osten blandes i.
Smag til med salt og peber.

Riv kartofler og rødbeder,porre/løg i tynde skiver.
Grøntsagerne lægges i et ovnfast fad og ostesovsen hældes over.

Drys med salt, peber og rasp.

Sæt fadet midt i ovnen i ca. 50 minutter.

Rødbedefad kan spises som selvstændig ret, eller som tilbehør til fx frikadeller