Tilbage
Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

Ingredienser

  • 200 g løg
  • 500 g hvidkål
  • 200 g champignon
  • 1 porretop
  • 4 dl fond (grøntsags eller okse)
  • 1 1/4 dl vand
  • 1 kg rødbeder
  • eddike
  • salt, peber, timian, hvidløg
  • 1 1/2 dl fløde til skum

Instruktioner

Skær løg og champignon i tynde skiver, riv kålen groft.

Kog grøntsager, krydderier og salt i vand og fond.
Skræl rødbederne, riv halvdelen af dem groft.
Pres resten i en saftpresser(hvis I har én, ellers riv alle rødbederne).

Varm suppen med den revne rødbede, tag den af blusset og tilsæt den rå rødbedesaft og en smule eddike.

Saften giver en flot farve; den må IKKE koge.
Ediken giver lidt syrlighed, tilsæt efter behov.
----------------------------------------------------

JEG HAR-PÅ FOTOET- KOMMET : HVIDLØGSFLØDEOST OG RISTEDE ÆBLER+SESAM PÅ SOM TOPPING
-----------------------------------------------------

Server suppen med en klat flødeskum og f.eks.varme ostebrød