Speltbrød
langtids-hævet
...og med kerner
Ingredienser
- 5 g gær
- 1/2 l koldt vand
- 1 tsk sukker
- 2 tsk flagesalt
- 2 spsk rapsolie
- 100 g græskarkerner
- 200 g groft speltmel
- ca. 400 g fint speltmel
- Bland alle ingredienserne i en skål
Instruktioner
Bland alle ingredienserne i en skål.
Rør kraftigt med en grydeske til dejen hænger sammen i en klump.
Hæld dejen i en stor rugbrødsform med slip-let belægning.
Sæt brødformen ind i ovnen, læg et oprevet viskestykke over formen og luk ovnlågen.
Lad brødet hæve til næste dag i ovnen.
Fjern viskestykket og tænd for ovnen på 200 ° og bag brødet i ca. 50-60 minutter.
Tag ud af formen, og sæt på en bagerist.
Brødet er lettest at skære i når det er afkølet