Tilbage
Speltbrød

Speltbrød

langtids-hævet
...og med kerner

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 1/2 l koldt vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk flagesalt
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 g græskarkerner
  • 200 g groft speltmel
  • ca. 400 g fint speltmel
  • Bland alle ingredienserne i en skål

Instruktioner

Bland alle ingredienserne i en skål.
Rør kraftigt med en grydeske til dejen hænger sammen i en klump.
Hæld dejen i en stor rugbrødsform med slip-let belægning.

Sæt brødformen ind i ovnen, læg et oprevet viskestykke over formen og luk ovnlågen.
Lad brødet hæve til næste dag i ovnen.

Fjern viskestykket og tænd for ovnen på 200 ° og bag brødet i ca. 50-60 minutter.

Tag ud af formen, og sæt på en bagerist.
Brødet er lettest at skære i når det er afkølet