Tilbage
LuciaBrød
LuciaBrød

LuciaBrød

ca. 12 stk

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk safrantråde (ca. ¼ gram)
  • 1 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • Pensling
  • sammenpisket æg
  • Pynt
  • korender

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Stød sukker og safrantråde i en morter, til safrantrådene er helt knust. Rør "safransukkeret" i mælkeblandingen sammen med de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en ske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker. Tril fx nogle stykker i fingertykke pølser, der formes til S"er.

Del de andre stykker dej i hver 3 dele og tril dem til 13 cm lange pølser. Form pølserne til figurer, se tegning. Læg Luciabrødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 min. Pensl brødene med æg, pynt med korender og bag Luciabrødene midt i ovnen.

Bagetid: Ca. 12 min. ved 225

Server evt. Luciabrødene med koldt smør.

TIPS:
Safran kan erstattes af ½ tsk stødt gurkemeje. Korender kan erstattes af rosiner.