Tilbage

Ostepålæg

Forskellige slags:

Ingredienser

  • ost

Instruktioner

Radiseost

1 portion skørost
5-6 cm agurker i små tern
5-6 radiser i tern
1-2 spsk hakket persille
salt
Alt blandes og smages til med salt.



Hvidløgsost

1 portion skørost
1-2 fed hvidløg
3 spsk hakket persille
1/2 tsk paprika
lidt salt
Alt blandes og smages til med salt.


Skørost

2 liter kærnemælk eller tykmælk opvarmes langsomt under omrøring
til 70°, og står til den er kold.
Hældes derefter igennem et klæde i en dørslag, og står til vallen er løbet fra.
Den skal stå til den er så fast, at den kan hoæde formen.

Osten kan spises som den er, eller røres op med salt og krydderier.


Gulerod/nøddeost

1 stor reven gulerod
250 g flødeost eller skørost
100 g ristet, hakkede hasselnødder
Rist de hakkede hasselnødder i ovnen 5 minutter ved 200°
Hak dem efter afkøling.
Bland dem med osten og guleroden.