Tilbage

Linsefrikadeller

Ingredienser

  • 1 ½ dl røde linser
  • 1 mmellemstort løg
  • 2 stilke bladselleri
  • friskhakket krydderurter (efter eget valg)
  • 3/4 dl fløde
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk soya
  • 1/4 tsk paprika
  • salt, peber

Instruktioner

  1. Linserne bringes langsomt i kog (husk at skylle dem godt først!) i 2 1/4 dl vand tilsat ½ tsk salt.
  2. Kog ved svagt blus med tæt låg til de har opsuget alt vandet; ca. 20 min.
  3. Hak imens løg, bladselleri og krydderurter meget fint.
  4. Lad linserne køle af nogle minutter uden låg og rør det hele smmen.
  5. Tilsæt evt, 1 æg og lidt mel for at binde bedre.
  6. Lad farsen hvile ½ times tid, inden det formes til frikadeller og steges i olivenolie.
  7. Vær opmærksom på, at stegetiden er ret lang.
  8. Efter den indledende bruning skrues ned og dellerne steges videre ca 20 minutter, idet de vendes af og til.