TilbageLinsefrikadeller
Ingredienser
- 1 ½ dl røde linser
- 1 mmellemstort løg
- 2 stilke bladselleri
- friskhakket krydderurter (efter eget valg)
- 3/4 dl fløde
- 1 dl havregryn
- 1 tsk soya
- 1/4 tsk paprika
- salt, peber
Instruktioner
- Linserne bringes langsomt i kog (husk at skylle dem godt først!) i 2 1/4 dl vand tilsat ½ tsk salt.
- Kog ved svagt blus med tæt låg til de har opsuget alt vandet; ca. 20 min.
- Hak imens løg, bladselleri og krydderurter meget fint.
- Lad linserne køle af nogle minutter uden låg og rør det hele smmen.
- Tilsæt evt, 1 æg og lidt mel for at binde bedre.
- Lad farsen hvile ½ times tid, inden det formes til frikadeller og steges i olivenolie.
- Vær opmærksom på, at stegetiden er ret lang.
- Efter den indledende bruning skrues ned og dellerne steges videre ca 20 minutter, idet de vendes af og til.