Tilbage

Grøntsags-risotto

Serveres som "grøn" ret, eller som tilbehør til kød

Ingredienser

  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 skalotteløg, finthakkede
  • 2 fed hvidøg
  • 20 g smør
  • 1 squash i tern
  • 1 dl tør hvidvin (eller vand)
  • 175 g risottoris
  • 150 ærter
  • salt, peber
  • 50 g parmesan
  • frisk oregano eller basilikum

Instruktioner

  1. Giv bouillonen et opkog.
  2. Imens steges begge løgtyper bløde i en gryde med smør.
  3. Tilsæt squash, salt og peber og lad det simre under omrøring 5 minutter.
  4. Vend risene i, tilsæt vin og lad det koge næsten væk.
  5. Tilsæt lidt bouillon, rør rundt,skru ned for varmen, og lad risene blive møre (ca 20 min.)
  6. Tilsæt varm bouillon lidt ad gangen mens risene koger.
  7. Vend ærter i og lad dem blive varme.
  8. Rør tilsidst friskrevet parmesan og krydderurter i og smag til.
  9. Andre grøntsager end squash og ærter kan bruges, "TØM KØLESKABET"!