Grøntsags-risotto
Serveres som "grøn" ret, eller som tilbehør til kød
Ingredienser
- ½ liter grøntsagsbouillon
- 2 skalotteløg, finthakkede
- 2 fed hvidøg
- 20 g smør
- 1 squash i tern
- 1 dl tør hvidvin (eller vand)
- 175 g risottoris
- 150 ærter
- salt, peber
- 50 g parmesan
- frisk oregano eller basilikum
Instruktioner
- Giv bouillonen et opkog.
- Imens steges begge løgtyper bløde i en gryde med smør.
- Tilsæt squash, salt og peber og lad det simre under omrøring 5 minutter.
- Vend risene i, tilsæt vin og lad det koge næsten væk.
- Tilsæt lidt bouillon, rør rundt,skru ned for varmen, og lad risene blive møre (ca 20 min.)
- Tilsæt varm bouillon lidt ad gangen mens risene koger.
- Vend ærter i og lad dem blive varme.
- Rør tilsidst friskrevet parmesan og krydderurter i og smag til.
- Andre grøntsager end squash og ærter kan bruges, "TØM KØLESKABET"!