Mousakka
En god børnevenlig ret...
Kan serveres med Tzatziki og tomatsalat!
Ingredienser
Ingredienser:
250 g Løg
800 g Bagekartofler
2 stk Aubergine
1 kg Hakket oksekød 5-10%
2 spsk Rapsolie
3-4 fed Hvidløg
2 spsk Salt
4 ds hakkede tomater
2 tsk Timian
2 tsk rosmarin
2 spsk oregano
2 spsk stødt Paprika
25 g smør
1 liter mælk
1 dl Hvedemel
2 dl revet ost
Instruktioner
- Pil løget og skær det i tern.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Skær auberginerne i tern.
- Pil hvidløg og snit det fint.
- Kom olie i en gryde og varm den op.
- Kom løg, kartofler, hvidløg og aubergine i gryden og sauter det godt af.
- Kom kødet i gryden og brun det af.
- Tilsæt salt, hakkede tomater og krydderier.
- Læg låg på gryden og lad den småkoge i 15-20 minutter.
- ------------------------------------------------------------------
- Imens laves ostesaucen:
- Lav en opbagning af smør,mel og mælk
- Lad saucen koge i et par minutter.
- Riv osten på den grove side af et rivejern.
- Kom den revne ost i mælkesaucen og smag den til med salt.
- Hæld mousakkafyldet op i en bradepande.
- Hæld mælkesaucen henover mousakkafyldet.
- Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.