TilbageGrønkålssuppe
med Skinke eller Bacon
Ingredienser
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 4 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i tern
- 1 L grøntsagsbouillion
- 200 g grønkål ,renset og i grove stykker
- 4 spsk æbleeddike
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- Topping:
- 200 g skinke eller bacon
- 1 æble
- 2 spsk honning
Instruktioner
- Sauter løg og hvidløg i gryden med olie i et par minutter ved middelvarme til løgene er klare og gennemsigtige.
- Tilsæt de hakkede kartofler og derefter grøntsagsbouillion. Lad det simre med låg på, til kartoflerne er møre.
- Kom derefter grønkål i og lad det koge i yderligere 3 minutter. Tilsæt piskefløde ,æbleeddike og blend suppen til den er luftig og cremet.
- Smag til med salt og peber
- ------------------------------------
- Rist skinken eller baconet sprødt på en pande, tilsæt æble, skåret i små tern .
- Tilsidst kommes honningen på og steger med i et par minutter.