Tilbage
Grønkålssuppe

Grønkålssuppe

med Skinke eller Bacon

Ingredienser

  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 1 L grøntsagsbouillion
  • 200 g grønkål ,renset og i grove stykker
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • Topping:
  • 200 g skinke eller bacon
  • 1 æble
  • 2 spsk honning

Instruktioner

  1. Sauter løg og hvidløg i gryden med olie i et par minutter ved middelvarme til løgene er klare og gennemsigtige.
  2. Tilsæt de hakkede kartofler og derefter grøntsagsbouillion. Lad det simre med låg på, til kartoflerne er møre.
  3. Kom derefter grønkål i og lad det koge i yderligere 3 minutter. Tilsæt piskefløde ,æbleeddike og blend suppen til den er luftig og cremet.
  4. Smag til med salt og peber
  5. ------------------------------------
  6. Rist skinken eller baconet sprødt på en pande, tilsæt æble, skåret i små tern .
  7. Tilsidst kommes honningen på og steger med i et par minutter.