TilbageÆble-gulerodsboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl vand, lunken
- 1 dl surmælksprodukt
- ½ dl olie
- ½ tsk. groft salt
- 1 æble, revet
- 1 gulerod, revet
- en håndfuld blendede mandler
- 1 dl havregryn
- 100 g grahamsmel
- 350 g hvedemel
- Sammenpisket æg til pensling (eller hvad man ellers har lyst til....)
- Tilbehør
Instruktioner
- Rør gæren ud i vand og surmælksprodukt. Tilsæt olie og salt, og herefter de øvrige ingredienser, men hold evt. lidt af hvedemelet tilbage.
- Tilsæt resten af melet, og ælt dejen til den er smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time.
- Lav ca 20 boller, og kom dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve ca. 20 min.
- -------------------------------------------
- Pensl bollerne og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.