Tilbage
Æble-gulerodsboller

Æble-gulerodsboller

20 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl vand, lunken
  • 1 dl surmælksprodukt
  • ½ dl olie
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 æble, revet
  • 1 gulerod, revet
  • en håndfuld blendede mandler
  • 1 dl havregryn
  • 100 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • Sammenpisket æg til pensling (eller hvad man ellers har lyst til....)
  • Tilbehør

Instruktioner

  • Rør gæren ud i vand og surmælksprodukt. Tilsæt olie og salt, og herefter de øvrige ingredienser, men hold evt. lidt af hvedemelet tilbage.
  • Tilsæt resten af melet, og ælt dejen til den er smidig.
  • Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  • Lav ca 20 boller, og kom dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve ca. 20 min.
  • -------------------------------------------
  • Pensl bollerne og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.