Bagt fisk i grøntsagskarry med couscous og agurk
Ingredienser
- 1,5 kg torskefilet
- 2 Løg
- 2 Porrer
- 1 Rød peberfrugt
- 750 g Gulerødder
- 2 spsk Rapsolie
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 ds Kokosmælk
- 2 dl Fløde
- 2 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 2 spsk Fish sauce
- Frisk Basilikum
- ------------------------
- 1 kg Couscous
- 1 liter Vand
- 50g Smør
- 2 spsk Salt
- 1 bdt Persille
- 2 spsk Æbleeddike
- ----------------------
- Agurker
Instruktioner
Pil løgene og snit dem fra top mod bund.
Skær porrerne i tynde ringe, og skyl dem grundigt.
Skær peberfrugterne ud i tynde strimler.
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side på et rivejern.
Kom olie i en gryde og varm den op.
Kom karrypastaen i gryden og rist den af.
Tilsæt alle grøntsagerne til gryden og sauter dem grundigt af.
Kom kokosmælk og fløde i gryden og giv den et opkog.
Skru ned for gryden og lad den simre i 5 minutter.
Rør majsstivelsen ud i lidt vand, så du har en tynd jævning.
Hæld jævningen i gryden under konstant omrøring og lad saucen koge igennem.
Fordel fiskestykkerne i en bradepande.
Hæld grøntsagskarryen ud over fiskestykkerne.
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 15-20 minutter.
Hak basilikumen groft og drys den over retten ved servering.
-----------------------------------------------------------------------
Couscous med persille
Kom couscous i en skål sammen med salt og smør.
Kog vandet op og hæld det over couscousen, lad det trække i 10 minutter.
Smag til med æbleeddike og evt. mere salt.
Hak persillen og vend den i couscousen.
-----------------------------------------------
Server med agurkestave..........