Tilbage
Bagt fisk i grøntsagskarry med couscous og agurk

Bagt fisk i grøntsagskarry med couscous og agurk

24 børn

Ingredienser

  • 1,5 kg torskefilet
  • 2 Løg
  • 2 Porrer
  • 1 Rød peberfrugt
  • 750 g Gulerødder
  • 2 spsk Rapsolie
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 1 ds Kokosmælk
  • 2 dl Fløde
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Fish sauce
  • Frisk Basilikum
  • ------------------------
  • 1 kg Couscous
  • 1 liter Vand
  • 50g Smør
  • 2 spsk Salt
  • 1 bdt Persille
  • 2 spsk Æbleeddike
  • ----------------------
  • Agurker

Instruktioner

Pil løgene og snit dem fra top mod bund.

Skær porrerne i tynde ringe, og skyl dem grundigt.

Skær peberfrugterne ud i tynde strimler.

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side på et rivejern.

Kom olie i en gryde og varm den op.

Kom karrypastaen i gryden og rist den af.

Tilsæt alle grøntsagerne til gryden og sauter dem grundigt af.

Kom kokosmælk og fløde i gryden og giv den et opkog.

Skru ned for gryden og lad den simre i 5 minutter.

Rør majsstivelsen ud i lidt vand, så du har en tynd jævning.

Hæld jævningen i gryden under konstant omrøring og lad saucen koge igennem.

Fordel fiskestykkerne i en bradepande.

Hæld grøntsagskarryen ud over fiskestykkerne.

Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Hak basilikumen groft og drys den over retten ved servering.
-----------------------------------------------------------------------
Couscous med persille
Kom couscous i en skål sammen med salt og smør.

Kog vandet op og hæld det over couscousen, lad det trække i 10 minutter.

Smag til med æbleeddike og evt. mere salt.

Hak persillen og vend den i couscousen.
-----------------------------------------------
Server med agurkestave..........