Chili con carne med majs, agurk og fuldkornsbrød
Ingredienser
- 1 stort løg
- 6 stk. gulerødder
- 300 g selleri
- 700 g hakket oksekød
- 1 dl olie
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser kidneybønner i chili
- 120 g tomatkoncentrat
- 4 dl bouillon
- 1½ dl rosiner
- ½ rød fintskåret chili
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk kanel
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk paprika
- Groft salt og peber til tilsmagning
- -----------------------------
- Tilbehør
- 400 g majskerner, optøede
- 1 agurk
- ½ kg fuldkornsbrød
Instruktioner
Skær løg i tern. Riv gulerødderne og selleri fint.
Svits kødet i olie, til det skifter farve.
Tilsæt spidskommen,kanel og paprika og svits det hurtigt, inden løg, gulerødder,chili og selleri tilsættes. Kom flåede tomater, tomatkoncentrat, bouillon, rosiner og oregano ved.
Kog retten ved middelvarme i mindst ½ time med låg.
Kom kidneybønnerne i og kog dem med de sidste 5 minutter. Smag retten til med salt og peber og evt mere chili.
--------------------------------------------------------------------------
Servering:
Jeg har serveret grov bulgur til, samt iskold yoghurt------ men server hvad du har lyst til!