Tilbage

Tomatsuppe med hvide bønner og kartofler toppet med yoghurt og flutes

20 vuggestuebørn
opskrift fra "alt om kost"

Ingredienser

  • 5 løg, 275 g renset vægt
  • 500 g kartofler, renset vægt
  • 3 stk. rød peberfrugt, 300 g renset vægt
  • 5 dåser hakkede, flåede tomater á 400 g (2000 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 liter bouillon
  • 500 g hvide bønner, udblødte og kogte
  • 1 ¼ dl olie
  • ½ spsk. groft salt
  • Peber
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 300 g yoghurt, 10 %

Instruktioner

Hvide bønner:
Sæt tørrede, hvide bønner i blød i rigeligt koldt vand, ca. 250 g. Lad bønnerne stå tildækket i mindst 10 timer i køleskabet. Hæld vandet fra og kog dem i frisk vand 50-60 min. Kogte hvide bønner kan fryses ned.

Tomatsuppe:
Hak løgene. Skær skrællede kartofler i mindre stykker.

Skyl peberfrugterne, og skær dem i mindre stykker.

Svits løg, hvidløg, kartofler og peberfrugt i olien i en gryde i 3-4 min. Tilfæt flåede tomater, bouillon og kogte hvide bønner.

Kog suppen under låg ca. 20 min.

Skyl basilikummen

Blend suppen. Smag til med salt og peber og giv suppen endnu et opkog. Pyntes med hakket basilikum og yoghurt.