Tilbage
Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

4 Personer

Ingredienser

  • 10 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 500 g kartofler i små tern
  • 2 porrer i ringe - den hvide del (ca. 350 g)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • --------------------------
  • 150 g bacon

Instruktioner

  1. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender. Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
  2. --------------------------
  3. Bacondrys:
  4. Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Knus den stegte bacon let .