Kartoffelsuppe med porrer og bacon
Ingredienser
- 10 g smør
- 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
- 500 g kartofler i små tern
- 2 porrer i ringe - den hvide del (ca. 350 g)
- ¾ liter grøntsagsbouillon
- 1 dl Piskefløde 38%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
- --------------------------
- 150 g bacon
Instruktioner
- Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 min. - eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender. Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
- --------------------------
- Bacondrys:
- Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Knus den stegte bacon let .